Keuzehulp Airconditioning

Welke airconditioning voor welke situatie?

Er zijn diverse systemen: mobiele airco’s, wand split units, raam airco’s en multisplit units. Welk systeem u kiest is helemaal afhankelijk van uw eigen wens en situatie. Om welke ruimtes gaat het, hoeveel m3 inhoud heeft het, heeft uw huis of bedrijf een plat dak, veel glas, isolatiewaarde en instraling van de zon,
wel of geen zonwering, ligging van uw pand.
Veel vragen waar Vince ClimateControl u mee kan helpen !
Stuurt u ons een bericht voor al uw vragen.

Lekker slapen tijdens een zwoele nacht? Het hoofd koel houden? Of gewoon thuiskomen in een aangename temperatuur?

Airconditioning in huis biedt op vele fronten comfort en gemak.

Moderne airco’s zijn allang niet meer de energieslurpende, lawaaierig en logge apparaten die ze vroeger waren. Technologische ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Door de jaren heen zijn airconditioners zuinig(er), stiller en eleganter geworden. Bovendien kunnen praktisch alle (kwaliteits-)airco’s ook prima verwarmen, een airco noemen we daarom ook een warmtepomp.

Verwarmen met een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel, in de verwarmingsstand gebruikt de warmtepomp namelijk aanzienlijk minder energie dan een CV-ketel. Met een airco in huis creëer je dus het hele jaar een prettig binnenklimaat. Naast een aangename temperatuur zorgt een airco ook voor een prettige luchtvochtigheid en zuivert hij de lucht van vervuilende deeltjes, dat draagt bij aan een gezond klimaat in huis.

Indien één ruimte voorzien dient te worden van airco is het single-split assortiment ook zakelijk prima toepasbaar. Voor toepassing van airco in meer dan één en maximaal vijf ruimtes, kan gekozen worden voor een multi-splitsysteem. Zo’n systeem bestaat uit één krachtig buitendeel waaraan binnen, naar wens, verschillende of dezelfde modellen worden gekoppeld, elk model wordt individueel bediend.

Werknemers zijn het grootste kapitaal van een bedrijf. Daar wil je goed voor zorgen.

Immers, als het werkklimaat niet prettig is kost dat productiviteit en dus geld. Een optimaal binnenklimaat is één van de pijlers van een prettig werkklimaat.

Temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie vormen samen het binnenklimaat. Tegelijkertijd wil je als ondernemer kosten in de hand houden en verantwoord omgaan met energieverbruik. Daarbij heeft niet iedereen dezelfde behoeftes waar het op klimaat aankomt. Airco op het werk is dé oplossing om bij te dragen aan een optimaal werkklimaat en biedt daarnaast vele duurzame mogelijkheden om kosten te beheersen en aan verschillende comfort-eisen tegemoet te komen.

Indien één ruimte voorzien dient te worden van airco is het single-split assortiment ook zakelijk prima toepasbaar. Voor toepassing van airco in meer dan één en maximaal vijf ruimtes, kan gekozen worden voor een multi-splitsysteem. Zo’n systeem bestaat uit één krachtig buitendeel waaraan binnen, naar wens, verschillende of dezelfde modellen worden gekoppeld, elk model wordt individueel bediend.

Een airconditioningsysteem is dé manier om klimaatbeheersing toe te passen op efficiënte en energiezuinige wijze.

Van kleine boetiek tot megastore, met één airconditioningsysteem kan het gehele pand voorzien worden van klimaatbeheersing.

Behalve koelen en verwarmen van de winkelruimte(s) kunnen zaken zoals een luchtgordijn, warm tapwater, ventilatie en warmteterugwinning geïntegreerd worden in het systeem, of dat nu een groot VRF-systeem (vanaf 6 ruimtes) is of een kleiner split-systeem (1 tot 5 ruimtes).

In tegenstelling tot de koopwaar dient een klimaatsysteem onopvallend aanwezig te zijn. Een airconditioningsysteem kan geheel uit het zicht gemonteerd worden in de winkelruimte, of je kiest voor een model dat bijna geheel ingebouwd wordt in een systeemplafond. Welk model (of modellen) er ook gekozen wordt; elke airco kenmerkt zich door bescheidenheid.

Of de winkel nu een industriële inrichting heeft of een strak afgewerkt interieur; voor elke omgeving is een model beschikbaar dat past. En terwijl de klanten genieten van een prettig verblijf in de winkel zorgt de airconditioner er met zijn lage geluidsproductie praktisch onhoorbaar voor dat de temperatuur comfortabel en stabiel blijft.

Bovendien is de luchtvochtigheid optimaal en wordt de lucht voortdurend gefilterd waardoor bacteriën en onaangename luchtjes geen kans krijgen.

Al de verkregen informatie omtrent de technische eigenschappen, afbeeldingen en omschrijvingen zijn verkregen van onze importeur toshiba-airco.

ORDER INFORMATIE

 

0492 74 60 00

Copyright Vince ClimateControl 2022