Contact

Onze gegevens

KVK 91875870

BTW NL001382622B23

Algemene voorwaarden

Privacy

Contact

Openingstijden:

Ma-Vr 08.30-17.30

Zaterdag 09.00-17.00

info@vinceclimatecontrol.nl

BRL100 Gecertificeerd

BRL100

Veel gestelde vragen

Berekenen koelvermogen

Een frequent gestelde vraag, hoe bereken ik de benodigde koelvermogen? Deze vraag is niet direct te beantwoorden. Bouwstijl, isolatiewaarde, glas, instraling van de zon, orientatie van uw woonhuis/bedrijfspand spelen allemaal mee. Wij hebben daarvoor een koelcalculator, hiermee heeft u een goede indicatie omtrent het benodigde koelvermogen. Twijfelt u nog, bel ons gerust op voor een vrijblijvend advies. De koelcalculator kunt u HIER vinden.

Garantiebepalingen

Op onze Toshiba airconditioners heeft u standaard 5 jaar garantie, tenzij anders vermeld.

Privacy

Vince ClimateControl houd zich aan de vernieuwde wetging omtrent de privacy. Deze zijn in te zien op onze website.

Installatieservice

Op al onze aangeboden airconditoners , tenzij anders omschreven, zit een standaard installatieservice. Klikt u hier om de voorwaarden in te zien.

Wat is de gemiddelde levensduur van een AIRCO installatie?
Diverse factoren spelen een rol bij de levensduur van een airconditioner maar de vuistregel is dat bij gemiddeld gebruik en regelmatig en goed uitgevoerd onderhoud de installatie zeker 12 tot 15 jaar mee moet kunnen.
Verzending en betalingen
ARTIKEL RETOUR STUREN
Moet ik de ramen en deuren dicht houden als de airconditioning aan is?

Ramen en deuren dichthouden is niet strikt noodzakelijk maar je kunt je natuurlijk afvragen of het wenselijk is om deuren en ramen open te zetten als de airconditioner aan is, zeker als de buitentemperatuur (sterk) afwijkt van wat je binnen wil. Het energie-verbruik gaat omhoog en het bereiken van de gewenste temperatuur duurt langer. Als de verwarming aan is zetten we de buitendeur ook niet open. Ventilatie blijft in alle gevallen noodzakelijk.

 

Kan je ziek worden van airconditioning?

Nee. Een airconditioner koelt en droogt de lucht, daar kan je niet ziek van worden. Sterker nog; een airco trekt o.a. pollen uit de lucht, voor bijvoorbeeld hooikoortspatiënten is het dus zelfs (letterlijk) een verademing. Van belang is wel dat de installatie goed onderhouden wordt zodat alles naar behoren werkt.

Maken airco's lawaai?

Airconditioners maken altijd wat geluid, net zoals elk elektrisch apparaat in huis. De systemen van TOSHIBA zijn heel stil terwijl ze zorgen voor een perfect binnenklimaat, natuurlijk produceren ze op de hoogste stand meer geluid maar dat is altijd een tijdelijke situatie. Is de gevraagde temperatuur bereikt? Dan schakelt de airco automatisch over naar een lagere en dus stillere stand. Binnen produceert een airco in het gunstigste geval zelfs niet meer dan maar 20dB aan geluid! Dat is bijna onhoorbaar, vergelijkbaar met het geluid van ritselende blaadjes of gefluister.

Is de bediening begrijpelijk?

Er zijn veel verschillende manieren om je airco te bedienen. De standaard meegeleverde bedieningen zijn altijd voorzien van duidelijk leesbare toetsen en een (verlicht) lcd-scherm waarop je eenvoudig af kunt lezen wat de status van je airconditioner is. Elke bediening beschikt daarnaast over een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Kan ik subsidie krijgen?

De zakelijke subsidie betreft de EIA – Energie Investeringsaftrek – en is een fiscale regeling voor ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de toepassing van duurzame energie. Een andere subsidieregeling, de ISDE, is beschikbaar bij de aanschaf van een warmtepompsysteem voor verwarming en warm water zoals de TOSHIBA Estia warmtepomp.

Kijkt u op de webiste van de RVO voor meer informatie.

Dé one-stop webshop van Noord-brabant en Limburg!

BRL100

ORDER INFORMATIE

 

0492 74 60 00

Copyright Vince ClimateControl B.V. 2023